| Yumurta yemekleri | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:22 am | |
| Beyaz Peynirli Yumurta
Malzemeler 6 Dilim beyaz peynir 6 Adet yumurta 2 Yemek kasığı tereyağı Karabiber
Hazırlanışı
* Peyniri, küçük zar biçiminde doğrayın ve kızdırılmış yağın içine atıp aralarına da yumurtaları kırın. * Üzerine biraz karabiber serpip, üstü kapalı olarak 3-4 dakika pişirip, servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am | |
| Ekmek İçi Ispanaklı Bıldırcın Yumurtası
Malzemeler 200 gr. un 200 gr. katı yağ 1 adet yumurta 300 gr. ıspanak 10 adet bıldırcın yumurtası 1 çorba kaşığı süt Yeterince tuz,biber
Hazırlanışı
* Unu bir masaya döküp ortasını havuz gibi açın. * İçine oda sıcaklığında uymuşamamış katıyağı,sütü ve çırpılmış bir adet yumurtayı katın. * İki tutam tuz ekip,iyice yoğurun,kulak memesi kıvamına gelince yuvarlayıp serin bir yerde yaş ebz altında iki saat bekletin. * Ispanakları temizleyip ,ayıklayın. * İki dakika kaynar tuzlu suda haşlayın. * Sudan çıkarıp sıkarak suyunu akıtın. * 20 gr. katı yağ ile bir tencereyi ateş üzerinde yağlayın,bir turta kalıbını yağlayın. * İçine hazırladığınız hamuru yayın,çatalla hamurun üzerinde delikler açın. * Öldürülmemiş ıspanağı hamurun üzerine yerleştirin. * Üzerine biraz karabiber serpip,önceden ısıtılmış fırına sürün.220 derecede 20 dk. pişirin. * Bu ara buldırcın yumurtalarını 20 gr. katı yağ içinde pişirin. * Beyazı katılınca,sarının etrafındaki beyazı yuvarlak şekilde kesip,hazırlayın. * Fırında pişen ıspanaklı ekmeği çıkarın. * Kalıptan çıkarıp üzerine hazırladığınız yumurtaları dizin. * sıcak sıcak servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am | |
| Fırında Kabaklı Omlet
Malzemeler 6-7 Adet kabak 4 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı mercanköşk 1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 Çorba kaşığı teeyağı Tuz
Hazırlanışı
* Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. * Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin. * Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin. * Üzerine mervanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin. * Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. * Her sırada çok az tuz serpin. * Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. * Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am | |
| Harika Hanım Yumurtası
Malzemeler 4 adet yumurta 400 gr. tulum peyniri 60 gr. tereyağı Yeterince tuz,karabiber Kıyılmış maydanoz,kırmızı pulbiber
Hazırlanışı
* Ateşe dayanıklı dört porselen kabın içini tereyağ ile yağlayınız. * Tulum peynirini dörde bölüp içlerine koyunuz. * Peyniri bir çatalla iyice eziniz. * Ocağın üzerine amyant bir levha kouyp tek tek kapları ocağın üzerina alınız. * Hafif ateşte önce peynirleri pişiriniz. * Ortasında bir yuva açıp yumurtayı kırınız. * Sarıyı bozmadan beyazı çatalın ucuyla peynirlere karıştırınız. * Dibi tutmasın diye peyiniri çatalla sık sık karıştırınız. * Sarının üzerine karabiber,peynirin üzerine kırmızı pul biber ekiniz. * En son ateşten indirdikten sonra sarının etrafını ince kıyılmış maydanozla süsleyiniz. * Sıcak servis yapınız. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am | |
| Ispanaklı Yumurta
Malzemeler 500 gr. ıspanak 2 Adet orta boy soğan Yarım kahve fincanı sıvıyağ 6 Adet yumurta Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Ispanakları ayılayıp, yıkayın. * Üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın. * Suyunu süzüp, ince ince kıyın. * Soğanları irice rendeleyin. * Yağ ve 1 kahve fincanı su katarak 5-10 dakika kavurun. * Kıyılmış ıspanakları katıp, arasıra suyunu çektirin. * Sonra dibi düz bir kalıba alıp, açtığınız yuvalara yumurtaları kırın. * Tuz ve karabiber serpin. * Üzeri kapalı olarak 4-5 dakika pişirin ve servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am | |
| Krutonlu Çılbır
Malzemeler 2 Diş sarımsak 6 Adet yumurta 1.5 Su bardağı yoğurt 3 Çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ 2 Çay fincanı kruton ekmek 1 Çay kaşığı kırmızıbiber 3-4 Dal maydanoz Tuz
Hazırlanışı
* Sarımsağı az tuzla ezip, yoğurda ekleyin ve pütürsüz hale gelinceye kadar karıştırın. * Geniş bir tencerede suyu kaynatıp, yumurtaları teker teker kırın. * Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kepçe ile süzüp, yayvan bir servis tabağına alın. * Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip, sıcak olarak bekletin. * Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. * Tereyağında kırmızıbiberi kızdırıp, yoğurdun üzerine gezdirin. * Maydanoz ile süsleyip servis yapın. * NOT : Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip, yağda kızartın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am | |
| Kuş Yuvasında Yumurta
Malzemeler 6 adet yumurta 150 gr. kaşar peyniri rendesi 2 kaşık katı yağ 2 kaşık un yarım bardak süt yeterince tuz,karabiber
Hazırlanışı
* Bir kapta bir kaşık yağ,un ve sütü,hafif ateşte karıştırarak bulamaç haline getiriniz. * Öte yandan yumurtaların beyazını sarısından ayırın. * Beyazları çırpıp,kar haline getirin. * Fırına girecek tepsiyi yağlayıp,içine yumurtanın kar haline gelmiş beyazını dökün. * Üstüne kaşar peyniri rendesinin 3/4 ünü yayın. * Hazırladığınız un bulamacını üstüne döküp yumurtalar için yuva açın. * Açtığınız bu yuvalara,yumurta sarılarını yerleştirin. * Geri kalan kaşar rendesini,tuzu,biberi,serpip fırına sürün. * Orta hararetli fırında 12 dakika kadar pişirin. * Sıcak servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am | |
| Maydanozlu Yumurta
Malzemeler 6 adet yumurta 75 gr. tereyağı 300 gr. süzme yoğurt 2 demet maydanoz 5 diş sarmısak 1 çay kaşığı mısır unu Yeterince tuz,biber 6 adet ısıya dayanıklı porselen veya cam kase
Hazırlanışı
* Ocağın üzerine amyant bir levha kouyp ateşe dayanıklı kaselerinizi onun üzerine koyunuz. * Kaselere tereyağını eşit olarak bölünüz. * Çok hafif ateşte tereyağını eritiniz. * Her kaseye birer yumurta kırınız. * Öte yandan,süzme yoğurdu çırpınız. * Maydanozları yıkayıp ayıklayınız,ince ince kıyınız. * Çırptığınız süzme yoğurda karıştırınız. * Çok az su ve bir çay kaşığı mısır unu ilave ederek çırpınız. * Havanda dövdüğünüz sarmısakları da karıştırıp yoğurdu çırparak iyice bütünleştiriniz. * Bu karışımı,kaşıkla eşit olarak ,pişmekte olan yumurtaların sarısını bozmadan,kaselere dağıtınız. * Tuzunu,biberini ekip yumurtanın sarısı hafif sertleşince ateşten indiriniz. * Sıcak servis yapınız. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am | |
| Menemen
Malzemeler 8 Adet yumurta 2 Adet sivri biber 3 Adet domates 2 Tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 Yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı
* Margarini bir tavada eritin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince halkalar halinde doğrayın ve yağda çevirin. Kabukları soyulup, küçük doğranmış domatesleri katın. * Ara sıra karıştırarak, suyunu hafif çekene kadar 7-8 dakika pişirin. * Yumurtaları bir kasede çırpın. Tuz, karabiber serpin. * Tavaya katarak sürekli karıştırın. * Çok fazla pişip kurumamasına özen göstererek servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am | |
| Patetesli Omlet
Malzemeler 2-3 Adet orta boy patates 10 Adet yumurta Yarım demet maydanoz 3 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin Tuz-karabiber
Hazırlanışı
* Patatesleri haşlayıp küçük parçalar halinde kestikten sonra yağda sote edin. * Yumurtaları bir kaba kırın ve biraz çırpın. * İçine patates sote, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup karıştırın. * 25 Santim çapındaki bir tavanın içine biraz yağ koyup kızdırın. * Yumurtalı karışımı üçe bölerek tavada kızartıp, servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am | |
| Peynirli Omlet
Malzemeler 200 gr. beyaz peynir veya kaşar peyiri 8 Adet yumurta 1 Demet maydanoz 3-4 Yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
* Yumurtaları bir kaba kırın ve biraz karıştırın. * Rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp biraz daha karıştırın. * 20-25 Santim çapında bir tavanın içine birer kaşık yağ koyup, kızdırın. * Yumurtalı karışımı 3-4 kısma ayırarak tavaya bosaltın. * Önce çatalla hafifçe karıştırın; altı pembeleşmeye başlayınca arada tavayı sallayın. * Her iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarıp, servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am | |
| Sade Omlet
Malzemeler
6 Adet yumurta 6 Yemek kaşığı süt veya su 1 Çay kaşığı tuz Biraz karabiber 2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Hazırlanışı
* Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın. * Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve karabiber katın. * Karışımı tavaya boşaltın. * Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın. * Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardımı ile iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın. * Omleti üçe bölerek servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am | |
| Sebze Püre Üstü Yumurta
Malzemeler 1 adet küçük boy karnabahar 6 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 3 diş sarmısak 1 adet limon 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz,biber
Hazırlanışı
* Karnabaharı temizleyip bol suda haşlayınız. * Suyunu süzüp karnabahar çiçeklerini çatalla veya püre makinesinde ezerek püre haline getiriniz. * Yumurtaların beyazını sarısından dağıtmadan ayırınız. * Beyazını bir kasede toplayıp içine üç kahve kaşığı tuz,bir kahve kaşığı limon suyu sıkıp çırpınız. * Çırptığınız beyazı sebze püresine karıştırıp,bütünleştiriniz. * Tuzunu,biberini ekip bir çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip hafif ateş üzerinde 4-5 dakika pişiriniz. * Fırına girecek altı kaseye püreyi bölüştürünüz. * Ortasına sarmısaklı yoğurt koyup yumurtanın sarısı için bir yuva açın ve buraya sarııy yerleştirin. * Kızgın fırında 2-3 dakika tutup,sıcak sıcak üzerine limon sıkıp servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am | |
| Sebzeli Bahar Omleti
Malzemeler 1 kg patates 3 Adet yumurta 3-4 Adet ince yeşilbiber 10-12 Adet yeşil zeytin 1 Adet domates 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 Yemek kaşığı tereyağı Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Patatesleri ufak küpler halinde doğrayıp tereyağında kızartın. * Domates, biber ve yeşil zeytinleri ufak doğrayın. * Maydanozu ince ince kıyın. * Geniş bir tavaya kızarmış patatesleri yayın. * Üzerine doğradığınız domates, biber, yeşil zeytin ve maydanozu ilave edin. * Yumurtaları çırparak ekleyip omletin alt kısmı katılaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. * Alt kısmı kızarınca düz bir tepsi yardımıyla omleti ters çevirin. * Üzerine kaşar peyniri rendesi yayın. * Diğer tarafını da 4-5 dakika kızartıp sıcak olarak servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am | |
| Sebzeli Omlet
Malzemeler 8 adet yumurta 3 adet domates 1 adet patlıcan 4 adet sivri yeşil biber 2 baş soğan 1 çay bardağı zeytinyağı Yeterince tuzibiber
Hazırlanışı
* Domatesleri kaynak suya daldırıp kabuklarını soyunuz ve kuşbaşı şeklinde doğrayınız. * Patlıcanları alaca soyup ayıklayınız. * Tavla zarından biraz büyükçe doğrayıp tuzlu suya atınız. * 5 dk bekletip acısını alınız. * Biberleri halka halka doğrayın.Soğanları soyup ayıklayıp,enine inci ince halkalar şeklinde doğrayınız. * Yarım çay bardağı zeytinyağı bir tavada kızdırınız. * Önce soğanları içine atıp saydamlaşıncaya kadar kavurunuz. * Sonra domates ve biberleri ekleyiniz.Karıştırarak 15 dakika kavurunuz. * Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp soğuk sudan geçiriniz ve suyunu aldıktan sonra başka bir tavada yarım bardak zeytinyağı ile birlikte 20 dk. kadar kavurunuz. * Delikli kepçeyle fazla yağını süzerek patlıcanları tavadan alınız. * Domates biber karışımıyla karıştırınız.Bir tutuam kekik ekip,3-4 dk. çevirerek bütünleştiriniz. * Yumurtaları bir kabın içine kırıp,tuzunu ve biberini ekip iyice karıştırın. * İki çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip,teflon tavada omletinizi altüst yaparak pişiriniz. * Omletinizi bir tabağa kouyp yarısının üzerine hazırladığınız sebze karışımını dökün.Omletin diğer yarısını da üzerine kapaklayın. * Sıcak servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am | |
| Sucuklu Yumurta
Malzemeler Yarım halka sucuk 4 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı sıvıyağ Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
* Sucuğun kabuğunu soyup, ince ince dilimleyin. * Büyükçe bir tavaya sucuk dilimlerini dizin. * 2 Çorba kaşığı sıvıyağ ilave edip, hafif ateşte ağzı kapalı olarak 6-7 dakika pişirin. * Yumurtalar için yuvalar açıp, her birine bir yumurta kırın. * Üzerine tuz serpip, kapağı kapalı olarak aklar serleşene dek pişirin. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am | |
| Taze Soğanlı Yumurta
Malzemeler 4 adet yumurta 3-4 adet iri başlı taze soğan 5 adet domates 2 adet yeşil sivri biber 1/2 demet maydanoz 1 er çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı Yeterince tuzikırmızı biber ,karabiber
Hazırlanışı
* Soğanları yıkadıktan sonra başlarını yarım santim kalınlıkta halka halka doğrayınız.Taze yeşil yapraklarını ince ince kıyınız. * Yeşil sivri biberleri de aynı şekilde halka halka doğrayınız. * Moydanozları da ince ince kıyarak hepsini tuzlayıp,kara biber ekip karıştırınız. * Bu karışımı kaynar suda 5 dakika haşlayınız. * Daha sonra karışımın suyunu süzerek fırına girecek kabın dibini yağlayarak,karışımı tepsi dibine yayınız. * Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde üzerine dağıtın. * Bir çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin. * Yumurtaların beyazını ayırıp,çırpdıktan sonra fırın kabı içindeki karışıma döküp karıştırınız. * Domateslerin kabuğunu soyup halka halka doğrayıp karışımın üzerine dizin. * 4 adet yumurta sarısı için karışımda yer yapın ve bu yuvalara yumurta sarılarını bozmadan yerleştirin. * Fırını 200 derece ısıya ayarlayıp 15 dakika pişirin. * Fırından çıktıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu taksim ederek servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:26 am | |
| Yaz Omleti
Malzemeler 1 Adet sarı dolmalık biber 1 Adet kırmızı dolmalık biber 1 Adet iri soğan 1 Diş sarımsak 6 Adet yumurta 4 Çorba kaşığı zeytinyağı 3 Çorba kaşığı sirke Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Biberlerin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. * Soğanı ince ince dilimleyin ve sarımsağı kıyın. * Tavada yağı kızdırıp, sarımsak ve soğanı orta ateşte pembeleştirin. * Biberleri ilave edip yüksek ateşte karıştırarak pişirin. * Sirke ile ıslatın buharlaştırıp tuz ekin. * Orta ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. * Gerekirse çok az su ekleyebilirsiniz. * Biberlerin arasını açıp yumurtaları kırın. * Tuz ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın. | |
|
| |
saşa admin
Mesaj Sayısı : 53 Nerden : apsuvaradan Kayıt tarihi : 27/02/09
| Konu: Geri: Yumurta yemekleri Perş. Şub. 25, 2010 1:26 am | |
| Yumurtalı Ekmek
Malzemeler 4 adet kızarmış tost ekmeği 4 adet yumurta 1 çorba kaşığı katı yağ Yeteri kadar tuz,karabiber,nane
Hazırlanışı
* Tost ekmeği dilimlerinin ortasını kaşıkla bir yumurta sarısından biraz büyükçe oyup,delmeden çıkarınız. * Bir tava içerisine katı yağı koyup eritiniz. * Ekmek dilimlerinin oyuk kısmı alta gelecek şekilde tavaya kouyp kızartınız. * Dilimlerin o yüzü kızarınca ters yüz ediniz. * Yumurtaları hazırladığınız oyuklara kırınız. * Tavanın üzerini kapatıp,beyazların katılaşmasına kadar pişiriniz. * Sarılar hafif sertleşince ateşten alınız. * Tuzunu,karabiberini,nanesini ekip sıcak sıcak ikram ediniz. | |
|
| |
| Yumurta yemekleri | |
|