RADYOAPSUVA
 
AnasayfaAnasayfa  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Yumurta yemekleri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:22 am

Beyaz Peynirli Yumurta

Malzemeler
6 Dilim beyaz peynir
6 Adet yumurta
2 Yemek kasığı tereyağı
Karabiber

Hazırlanışı

* Peyniri, küçük zar biçiminde doğrayın ve kızdırılmış yağın içine atıp aralarına da yumurtaları kırın.
* Üzerine biraz karabiber serpip, üstü kapalı olarak 3-4 dakika pişirip, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am

Ekmek İçi Ispanaklı Bıldırcın Yumurtası

Malzemeler
200 gr. un
200 gr. katı yağ
1 adet yumurta
300 gr. ıspanak
10 adet bıldırcın yumurtası
1 çorba kaşığı süt
Yeterince tuz,biber

Hazırlanışı

* Unu bir masaya döküp ortasını havuz gibi açın.
* İçine oda sıcaklığında uymuşamamış katıyağı,sütü ve çırpılmış bir adet yumurtayı katın.
* İki tutam tuz ekip,iyice yoğurun,kulak memesi kıvamına gelince yuvarlayıp serin bir yerde yaş ebz altında iki saat bekletin.
* Ispanakları temizleyip ,ayıklayın.
* İki dakika kaynar tuzlu suda haşlayın.
* Sudan çıkarıp sıkarak suyunu akıtın.
* 20 gr. katı yağ ile bir tencereyi ateş üzerinde yağlayın,bir turta kalıbını yağlayın.
* İçine hazırladığınız hamuru yayın,çatalla hamurun üzerinde delikler açın.
* Öldürülmemiş ıspanağı hamurun üzerine yerleştirin.
* Üzerine biraz karabiber serpip,önceden ısıtılmış fırına sürün.220 derecede 20 dk. pişirin.
* Bu ara buldırcın yumurtalarını 20 gr. katı yağ içinde pişirin.
* Beyazı katılınca,sarının etrafındaki beyazı yuvarlak şekilde kesip,hazırlayın.
* Fırında pişen ıspanaklı ekmeği çıkarın.
* Kalıptan çıkarıp üzerine hazırladığınız yumurtaları dizin.
* sıcak sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am

Fırında Kabaklı Omlet

Malzemeler
6-7 Adet kabak
4 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı mercanköşk
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Çorba kaşığı teeyağı
Tuz

Hazırlanışı

* Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın.
* Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin.
* Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin.
* Üzerine mervanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin.
* Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
* Her sırada çok az tuz serpin.
* Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
* Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am

Harika Hanım Yumurtası

Malzemeler
4 adet yumurta
400 gr. tulum peyniri
60 gr. tereyağı
Yeterince tuz,karabiber
Kıyılmış maydanoz,kırmızı pulbiber

Hazırlanışı

* Ateşe dayanıklı dört porselen kabın içini tereyağ ile yağlayınız.
* Tulum peynirini dörde bölüp içlerine koyunuz.
* Peyniri bir çatalla iyice eziniz.
* Ocağın üzerine amyant bir levha kouyp tek tek kapları ocağın üzerina alınız.
* Hafif ateşte önce peynirleri pişiriniz.
* Ortasında bir yuva açıp yumurtayı kırınız.
* Sarıyı bozmadan beyazı çatalın ucuyla peynirlere karıştırınız.
* Dibi tutmasın diye peyiniri çatalla sık sık karıştırınız.
* Sarının üzerine karabiber,peynirin üzerine kırmızı pul biber ekiniz.
* En son ateşten indirdikten sonra sarının etrafını ince kıyılmış maydanozla süsleyiniz.
* Sıcak servis yapınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am

Ispanaklı Yumurta

Malzemeler
500 gr. ıspanak
2 Adet orta boy soğan
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
6 Adet yumurta
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Ispanakları ayılayıp, yıkayın.
* Üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın.
* Suyunu süzüp, ince ince kıyın.
* Soğanları irice rendeleyin.
* Yağ ve 1 kahve fincanı su katarak 5-10 dakika kavurun.
* Kıyılmış ıspanakları katıp, arasıra suyunu çektirin.
* Sonra dibi düz bir kalıba alıp, açtığınız yuvalara yumurtaları kırın.
* Tuz ve karabiber serpin.
* Üzeri kapalı olarak 4-5 dakika pişirin ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:23 am

Krutonlu Çılbır

Malzemeler
2 Diş sarımsak
6 Adet yumurta
1.5 Su bardağı yoğurt
3 Çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
2 Çay fincanı kruton ekmek
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
3-4 Dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı

* Sarımsağı az tuzla ezip, yoğurda ekleyin ve pütürsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
* Geniş bir tencerede suyu kaynatıp, yumurtaları teker teker kırın.
* Yumurtaların beyazları katılaşınca delikli kepçe ile süzüp, yayvan bir servis tabağına alın.
* Yumurtaların çevresine bir sıra kruton ekmek dizip, sıcak olarak bekletin.
* Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
* Tereyağında kırmızıbiberi kızdırıp, yoğurdun üzerine gezdirin.
* Maydanoz ile süsleyip servis yapın.
* NOT : Kruton ekmek yapmak için bayat ekmek içlerini küp şeklinde kesip, yağda kızartın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am

Kuş Yuvasında Yumurta

Malzemeler
6 adet yumurta
150 gr. kaşar peyniri rendesi
2 kaşık katı yağ
2 kaşık un
yarım bardak süt
yeterince tuz,karabiber

Hazırlanışı

* Bir kapta bir kaşık yağ,un ve sütü,hafif ateşte karıştırarak bulamaç haline getiriniz.
* Öte yandan yumurtaların beyazını sarısından ayırın.
* Beyazları çırpıp,kar haline getirin.
* Fırına girecek tepsiyi yağlayıp,içine yumurtanın kar haline gelmiş beyazını dökün.
* Üstüne kaşar peyniri rendesinin 3/4 ünü yayın.
* Hazırladığınız un bulamacını üstüne döküp yumurtalar için yuva açın.
* Açtığınız bu yuvalara,yumurta sarılarını yerleştirin.
* Geri kalan kaşar rendesini,tuzu,biberi,serpip fırına sürün.
* Orta hararetli fırında 12 dakika kadar pişirin.
* Sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am

Maydanozlu Yumurta

Malzemeler
6 adet yumurta
75 gr. tereyağı
300 gr. süzme yoğurt
2 demet maydanoz
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı mısır unu
Yeterince tuz,biber
6 adet ısıya dayanıklı porselen veya cam kase

Hazırlanışı

* Ocağın üzerine amyant bir levha kouyp ateşe dayanıklı kaselerinizi onun üzerine koyunuz.
* Kaselere tereyağını eşit olarak bölünüz.
* Çok hafif ateşte tereyağını eritiniz.
* Her kaseye birer yumurta kırınız.
* Öte yandan,süzme yoğurdu çırpınız.
* Maydanozları yıkayıp ayıklayınız,ince ince kıyınız.
* Çırptığınız süzme yoğurda karıştırınız.
* Çok az su ve bir çay kaşığı mısır unu ilave ederek çırpınız.
* Havanda dövdüğünüz sarmısakları da karıştırıp yoğurdu çırparak iyice bütünleştiriniz.
* Bu karışımı,kaşıkla eşit olarak ,pişmekte olan yumurtaların sarısını bozmadan,kaselere dağıtınız.
* Tuzunu,biberini ekip yumurtanın sarısı hafif sertleşince ateşten indiriniz.
* Sıcak servis yapınız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am

Menemen

Malzemeler
8 Adet yumurta
2 Adet sivri biber
3 Adet domates
2 Tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 Yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı

* Margarini bir tavada eritin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince halkalar halinde doğrayın ve yağda çevirin. Kabukları soyulup, küçük doğranmış domatesleri katın.
* Ara sıra karıştırarak, suyunu hafif çekene kadar 7-8 dakika pişirin.
* Yumurtaları bir kasede çırpın. Tuz, karabiber serpin.
* Tavaya katarak sürekli karıştırın.
* Çok fazla pişip kurumamasına özen göstererek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am

Patetesli Omlet

Malzemeler
2-3 Adet orta boy patates
10 Adet yumurta
Yarım demet maydanoz
3 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz-karabiber

Hazırlanışı

* Patatesleri haşlayıp küçük parçalar halinde kestikten sonra yağda sote edin.
* Yumurtaları bir kaba kırın ve biraz çırpın.
* İçine patates sote, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber koyup karıştırın.
* 25 Santim çapındaki bir tavanın içine biraz yağ koyup kızdırın.
* Yumurtalı karışımı üçe bölerek tavada kızartıp, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:24 am

Peynirli Omlet

Malzemeler
200 gr. beyaz peynir veya kaşar peyiri
8 Adet yumurta
1 Demet maydanoz
3-4 Yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

* Yumurtaları bir kaba kırın ve biraz karıştırın.
* Rendelenmiş peynir, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp biraz daha karıştırın.
* 20-25 Santim çapında bir tavanın içine birer kaşık yağ koyup, kızdırın.
* Yumurtalı karışımı 3-4 kısma ayırarak tavaya bosaltın.
* Önce çatalla hafifçe karıştırın; altı pembeleşmeye başlayınca arada tavayı sallayın.
* Her iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarıp, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am

Sade Omlet

Malzemeler

6 Adet yumurta
6 Yemek kaşığı süt veya su
1 Çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Hazırlanışı

* Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın.
* Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve karabiber katın.
* Karışımı tavaya boşaltın.
* Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın.
* Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardımı ile iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın.
* Omleti üçe bölerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am

Sebze Püre Üstü Yumurta

Malzemeler
1 adet küçük boy karnabahar
6 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
1 adet limon
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz,biber

Hazırlanışı

* Karnabaharı temizleyip bol suda haşlayınız.
* Suyunu süzüp karnabahar çiçeklerini çatalla veya püre makinesinde ezerek püre haline getiriniz.
* Yumurtaların beyazını sarısından dağıtmadan ayırınız.
* Beyazını bir kasede toplayıp içine üç kahve kaşığı tuz,bir kahve kaşığı limon suyu sıkıp çırpınız.
* Çırptığınız beyazı sebze püresine karıştırıp,bütünleştiriniz.
* Tuzunu,biberini ekip bir çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip hafif ateş üzerinde 4-5 dakika pişiriniz.
* Fırına girecek altı kaseye püreyi bölüştürünüz.
* Ortasına sarmısaklı yoğurt koyup yumurtanın sarısı için bir yuva açın ve buraya sarııy yerleştirin.
* Kızgın fırında 2-3 dakika tutup,sıcak sıcak üzerine limon sıkıp servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am

Sebzeli Bahar Omleti

Malzemeler
1 kg patates
3 Adet yumurta
3-4 Adet ince yeşilbiber
10-12 Adet yeşil zeytin
1 Adet domates
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber





Hazırlanışı

* Patatesleri ufak küpler halinde doğrayıp tereyağında kızartın.
* Domates, biber ve yeşil zeytinleri ufak doğrayın.
* Maydanozu ince ince kıyın.
* Geniş bir tavaya kızarmış patatesleri yayın.
* Üzerine doğradığınız domates, biber, yeşil zeytin ve maydanozu ilave edin.
* Yumurtaları çırparak ekleyip omletin alt kısmı katılaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
* Alt kısmı kızarınca düz bir tepsi yardımıyla omleti ters çevirin.
* Üzerine kaşar peyniri rendesi yayın.
* Diğer tarafını da 4-5 dakika kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am

Sebzeli Omlet

Malzemeler
8 adet yumurta
3 adet domates
1 adet patlıcan
4 adet sivri yeşil biber
2 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuzibiber

Hazırlanışı

* Domatesleri kaynak suya daldırıp kabuklarını soyunuz ve kuşbaşı şeklinde doğrayınız.
* Patlıcanları alaca soyup ayıklayınız.
* Tavla zarından biraz büyükçe doğrayıp tuzlu suya atınız.
* 5 dk bekletip acısını alınız.
* Biberleri halka halka doğrayın.Soğanları soyup ayıklayıp,enine inci ince halkalar şeklinde doğrayınız.
* Yarım çay bardağı zeytinyağı bir tavada kızdırınız.
* Önce soğanları içine atıp saydamlaşıncaya kadar kavurunuz.
* Sonra domates ve biberleri ekleyiniz.Karıştırarak 15 dakika kavurunuz.
* Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp soğuk sudan geçiriniz ve suyunu aldıktan sonra başka bir tavada yarım bardak zeytinyağı ile birlikte 20 dk. kadar kavurunuz.
* Delikli kepçeyle fazla yağını süzerek patlıcanları tavadan alınız.
* Domates biber karışımıyla karıştırınız.Bir tutuam kekik ekip,3-4 dk. çevirerek bütünleştiriniz.
* Yumurtaları bir kabın içine kırıp,tuzunu ve biberini ekip iyice karıştırın.
* İki çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip,teflon tavada omletinizi altüst yaparak pişiriniz.
* Omletinizi bir tabağa kouyp yarısının üzerine hazırladığınız sebze karışımını dökün.Omletin diğer yarısını da üzerine kapaklayın.
* Sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am

Sucuklu Yumurta

Malzemeler
Yarım halka sucuk
4 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

* Sucuğun kabuğunu soyup, ince ince dilimleyin.
* Büyükçe bir tavaya sucuk dilimlerini dizin.
* 2 Çorba kaşığı sıvıyağ ilave edip, hafif ateşte ağzı kapalı olarak 6-7 dakika pişirin.
* Yumurtalar için yuvalar açıp, her birine bir yumurta kırın.
* Üzerine tuz serpip, kapağı kapalı olarak aklar serleşene dek pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:25 am

Taze Soğanlı Yumurta

Malzemeler
4 adet yumurta
3-4 adet iri başlı taze soğan
5 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
1/2 demet maydanoz
1 er çorba kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
Yeterince tuzikırmızı biber ,karabiber

Hazırlanışı

* Soğanları yıkadıktan sonra başlarını yarım santim kalınlıkta halka halka doğrayınız.Taze yeşil yapraklarını ince ince kıyınız.
* Yeşil sivri biberleri de aynı şekilde halka halka doğrayınız.
* Moydanozları da ince ince kıyarak hepsini tuzlayıp,kara biber ekip karıştırınız.
* Bu karışımı kaynar suda 5 dakika haşlayınız.
* Daha sonra karışımın suyunu süzerek fırına girecek kabın dibini yağlayarak,karışımı tepsi dibine yayınız.
* Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde üzerine dağıtın.
* Bir çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin.
* Yumurtaların beyazını ayırıp,çırpdıktan sonra fırın kabı içindeki karışıma döküp karıştırınız.
* Domateslerin kabuğunu soyup halka halka doğrayıp karışımın üzerine dizin.
* 4 adet yumurta sarısı için karışımda yer yapın ve bu yuvalara yumurta sarılarını bozmadan yerleştirin.
* Fırını 200 derece ısıya ayarlayıp 15 dakika pişirin.
* Fırından çıktıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu taksim ederek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:26 am

Yaz Omleti

Malzemeler
1 Adet sarı dolmalık biber
1 Adet kırmızı dolmalık biber
1 Adet iri soğan
1 Diş sarımsak
6 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
3 Çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Biberlerin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın.
* Soğanı ince ince dilimleyin ve sarımsağı kıyın.
* Tavada yağı kızdırıp, sarımsak ve soğanı orta ateşte pembeleştirin.
* Biberleri ilave edip yüksek ateşte karıştırarak pişirin.
* Sirke ile ıslatın buharlaştırıp tuz ekin.
* Orta ateşte biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Gerekirse çok az su ekleyebilirsiniz.
* Biberlerin arasını açıp yumurtaları kırın.
* Tuz ve karabiber serpip sıcak olarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   Perş. Şub. 25, 2010 1:26 am

Yumurtalı Ekmek

Malzemeler
4 adet kızarmış tost ekmeği
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı katı yağ
Yeteri kadar tuz,karabiber,nane

Hazırlanışı

* Tost ekmeği dilimlerinin ortasını kaşıkla bir yumurta sarısından biraz büyükçe oyup,delmeden çıkarınız.
* Bir tava içerisine katı yağı koyup eritiniz.
* Ekmek dilimlerinin oyuk kısmı alta gelecek şekilde tavaya kouyp kızartınız.
* Dilimlerin o yüzü kızarınca ters yüz ediniz.
* Yumurtaları hazırladığınız oyuklara kırınız.
* Tavanın üzerini kapatıp,beyazların katılaşmasına kadar pişiriniz.
* Sarılar hafif sertleşince ateşten alınız.
* Tuzunu,karabiberini,nanesini ekip sıcak sıcak ikram ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Yumurta yemekleri   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yumurta yemekleri
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
apsuva ::  RADYO APSUVA :: mutfak dünyası-
Buraya geçin: