RADYOAPSUVA
 
AnasayfaAnasayfa  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Cevizli Çerkes Tavuğu

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
saşa
admin
admin
avatar

Mesaj Sayısı : 53
Nerden : apsuvaradan
Kayıt tarihi : 27/02/09

MesajKonu: Cevizli Çerkes Tavuğu   Çarş. Mart 31, 2010 8:40 am

Tavuk 1 BB
Ceviz içi 1 kg.
Kurutulmuş kırmızıbiber 5 adet
Sarımsak 4 diş
Ekmek içi 4 dilim
Tuz Yeteri kadar
Kişniş 2 Tatlı Kaşığı
Karabiber ½ Tatlı Kaşığı
Tavuk suyu6 Su Bardağı

Yapılışı:

Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır, haşlanır, kemiklerinden ayrılır, didilir.
Kurutulmuş biberler haşlanır. Çekirdeklerinden ayrılır.
Bir miktar ceviz içi, biberler, sarımsak ve ekmek içi kıyma makinesinden birlikte geçirilir.
Kalan ceviz makineden geçirilir, sıkılarak yağı bir fincana alınır.
Kıyma makinesinden geçirilen bu karışıma soğuk tavuk suyu ve tuz ilave edilir, karıştırılır.
Didilmiş et servis tabağına alınır, üzerine bu karışım dökülür. Fincana alınan ceviz yağı da üzerine gezdirilir.
Not: Cevizin yağı alınamamışsa, bir tavada yağ kızdırılır ve kırmızı toz biber katılarak elde edilen yağ cevizli tavuğun üzerine gezdirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://radyoapsuva.tr.gg
 
Cevizli Çerkes Tavuğu
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
apsuva ::  RADYO APSUVA :: mutfak dünyası-
Buraya geçin: