Tavuk 1 BB
Ceviz içi 1 kg.
Kurutulmuş kırmızıbiber 5 adet
Sarımsak 4 diş
Ekmek içi 4 dilim
Tuz Yeteri kadar
Kişniş 2 Tatlı Kaşığı
Karabiber ½ Tatlı Kaşığı
Tavuk suyu6 Su Bardağı
Yapılışı:
Tavuk temizlenir, tütsülenir, yıkanır, haşlanır, kemiklerinden ayrılır, didilir.
Kurutulmuş biberler haşlanır. Çekirdeklerinden ayrılır.
Bir miktar ceviz içi, biberler, sarımsak ve ekmek içi kıyma makinesinden birlikte geçirilir.
Kalan ceviz makineden geçirilir, sıkılarak yağı bir fincana alınır.
Kıyma makinesinden geçirilen bu karışıma soğuk tavuk suyu ve tuz ilave edilir, karıştırılır.
Didilmiş et servis tabağına alınır, üzerine bu karışım dökülür. Fincana alınan ceviz yağı da üzerine gezdirilir.
Not: Cevizin yağı alınamamışsa, bir tavada yağ kızdırılır ve kırmızı toz biber katılarak elde edilen yağ cevizli tavuğun üzerine gezdirilir.