apsuva
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


RADYOAPSUVA
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 CARŞAF BÖREĞİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
mahperi
co admin
co admin
mahperi


Mesaj Sayısı : 9
Kayıt tarihi : 22/06/09

CARŞAF BÖREĞİ Empty
MesajKonu: CARŞAF BÖREĞİ   CARŞAF BÖREĞİ Icon_minitimePerş. Şub. 11, 2010 6:33 pm

Malzeme:
750 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar su
bir miktar sıvı yağ
İç malzemesi:
250 gr kıyma
3 soğan
tuz
biber
1 demet maydanoz

Yapılışı:
750 gr una aldığı kadar su, tuz koyup özlendirerek yoğurun. (Kıvamı oklava ile açılacak gibi olması gerekir). Hamurun üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin. 4 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp (servis tabağı büyüklüğünde) üzerlerini sıvı yağla yağlayın. 15 dakika dinlendirin. Sonra yağlı hamura alıp temiz bir çarşaf üstünde elle çeke çeke büyütün. Hazırladığınız kıymalı içi dörde bölüp dörtte birini hamura serpin. Yufkanın tam ortasından bıçakla kesin. Sofra bezini yukarı kaldırıp yuvarlayın. Çarşafın diğer tarafını da yukarı kaldırın. Böylece iki rulo meydana gelir. Uzun ruloları isterseniz oval isterseniz yuvarlak hale getirin. Her pazıdan 2 tane büyükçe oval börek çıkar. Yağlanmış tepsiye dizip kızgın fırına verin.

Not: Bu böreğin içini peynirli, patatesli, kabaklı, patlıcanlı yapabilirsiniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
CARŞAF BÖREĞİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» arnavut böreği
» LAZ BÖREĞİ TARİFİ AMA NE BÖREK ....

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
apsuva ::  RADYO APSUVA :: mutfak dünyası-
Buraya geçin: