Hamuru:
Buğday unu 2 kg
Su Aldığı kadar
Tuz Yeteri kadar
Orta yağlı koyun kıyması 1 kg
Margarin 250 gr
Sarımsak 4 diş
Kuru soğan 2 Orta Büyüklükte
Kırmızıbiber 1 Çorba Kaşığı
Karabiber 1 Çorba Kaşığı
Tuz Yeteri kadar
Su 1 SB
Yapılışı:
Un, su ve tuz ile sert bir hamur yoğrulur, ikiye bölünür, merdane ile açılır. Her iki parçanın üzeri margarin ile yağlanır. Tekrar yuvarlanır ve merdane ile açılır, yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
İri çekilmiş kıyma, ince kıyılmış sarımsak, tuz kar biber1kırmızı bil$er, su, ince doğranmış soğan birlikte orta ateşte hafifçe pişirilir. Arzu edilirse 2 OB patates de rendelenebilir.
Hazırlanan bu iç ilik olarak tepsiye yayılmış olan hamurun üzerine konur, diğer hamurla üstü kapatılır, oklava ile iki hamurun kenarları birbirlerine yapıştırılır, el ile burma şekli verilir. Hamurun ortasına bir delik açılır.
İnce bir yufka açılır ve hıçının üstüne serilir. Fırında pişirilir, üste konan yufka karardığında alınır, hıçın pişmeye devam eder.