apsuva
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


RADYOAPSUVA
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Zayıflamak İçin Japon Diyetini Deneyin!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
apsuva
webmaster
webmaster
apsuva


Mesaj Sayısı : 102
Nerden : İstanbul
Kayıt tarihi : 16/02/09

Zayıflamak İçin Japon Diyetini Deneyin! Empty
MesajKonu: Zayıflamak İçin Japon Diyetini Deneyin!   Zayıflamak İçin Japon Diyetini Deneyin! Icon_minitimeCuma Şub. 12, 2010 9:59 pm

İşte Japonların kilo almadan yıllarca genç
kalmalarının sırları.Gözlerinizle yiyin


Japonların yemek sırrı yavaş ve ufak parçalarla küçük porsiyonlarda
yemek.. Yemeğinizi yavaş yerseniz beyninizde tokluk hissi oluşacak ve az
yiyeceksiniz. Kaloriyi azaltmak acı vermez. Ekstra bir yiyecek
yemeksizin, çikolata, cips, bisküvilerin yerine meyve, sebze ve
çorbaları tercih edebilirsiniz.


Küçük porsiyonlar
Porsiyon güçtür. Japonlar yemeklerini küçük tabaklarda ve kaselerde
alırlar. Akşam yemeklerinde herşey azar azar tadılır. Ufak porsiyonlar
belki de sağlıklı yaşamalarının ve zayıf kalmalarının en önemli yoludur.
Araştırmalara göre ise, büyük servislerde sunulan yemekler bitirilmeye
çalışıldığınmdan kilo almaya neden oluyor. Büyük tabaklarda servis
edildiğinde kişi % 45 daha fazla yiyebiliyor. Bu hem iyi hem de kötü
haber! Düşünmeden yenildiği için kötü, yiyeceklerin değerini
değiştirmeye yardımcı olduğu için iyi haber. Daha az yemeye alışılabilir
öyl değil mi?
Temel besin kaynağı pirinç
Japon diyetinde pirincin büyük yeri var. Bir kişi günde 6 kereden fazla
pirinç yiyebilir. Kahvaltı dahil hemen hemen her öğünde küçük bir kasede
pirinç servis edilir. Yağ oranı düşük, kompleks karbonhidrata sahip
pirinç birkaç kalorinin yükselmesine neden olabilir. Hamur işi ve
bisküvileri göbeklenmeye neden olabileceği için azaltmanız gerekir.
Kalbe yararlı yağlar içeren pirinç, Japonya'da sadece haşlanarak yenir,
yağ eklenmez.
Sebzeler lezzetlidir
Japon kadınları haşlanmış, karışık sebzeleri yemeye bayılırlar. Kırmızı
biber, kabak, taze fasulye, patlıcan, soğan, domates, yeşil biber,
salata, havuç, ıspanak, pancar, şalgam, patates, mantar, deniz
sebzeleri, patates gibi sebzeler beslenme alışkanlıklarında önemli yer
tutar. Bir öğünde en az 4-5 farklı sebze yemeği servis edilir. Hiç kimse
sabah kahvaltısında salata yemenin veya çorba içmenin garip olduğunu
düşünmez.
Ana yiyecek balık
Özellikle somon, tuna, sardalya, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı
balıklar, kalbe yararlı omega-3 kaynağıdır. Japonlar dünyanın % 2'sini
oluşturmalarına rağmen dünya balığının % 10'unu tüketirler. Dolayısıyla
Japonlar daha az kırmızı et tüketirler ve kırmızı etin neden olabileceği
hastalık risklerinden korunurlar.
Soya yararlıdır
Soya yetiştirilmeye ve tüketilmeye başladığından beri, kırmızı et kadar
yararlı olduğu ancak daha az yağ içeridiği biliniyor. Bu nedenle Japon
yemeklerinde daha çok soya yağı kullanılır. Bunun yanı sıra soya,
mayalanmış çorba olarak da tüketilir.
Sağlıklı tatlılar
Japon tatlıları mevsim meyvelerinin karışımıdır. Dondurma ve kek gibi
tatlı türlerini daha çok seven Japonlar, tatlıdan sonra bir fincan Japon
yeşil çayı içmeyi ihmal etmez. Sadece birkaç düzenleme ile Japon
diyetinizi uygulayabilir ve daha sağlıklı yaşayabilirsiniz. Öncelikle
her yerde olan beyaz yerine, kahverengi pirinç tüketin. Sushi'yi tercih
ederken 2-3 damla soya sosu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://apsuva.yetkinforum.com
 
Zayıflamak İçin Japon Diyetini Deneyin!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» bayanlar için paten

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
apsuva ::  RADYO APSUVA :: sağlık-
Buraya geçin: